Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa truskawkowa

Opis przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do garnka. Zalać wodą – tyle, by przykryła owoce. Posłodzić. Przykryć i ugotować. Następnie zmiksować i zabielić śmietanką (wcześniej trzeba ją zahartować).

Podawać z kaszą jaglaną. Udekorować plasterkiem truskawki i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 277
Ewa gotuje - odc. nr 277

Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...

 

Podobne przepisy

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Wróć do listy przepisów