
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do garnka. Zalać wodą – tyle, by przykryła owoce. Posłodzić. Przykryć i ugotować. Następnie zmiksować i zabielić śmietanką (wcześniej trzeba ją zahartować).
Podawać z kaszą jaglaną. Udekorować plasterkiem truskawki i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...