/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z curry

Opis przygotowania

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować. Gdy kalafior zmięknie, przyprawić curry i gotować przez około 5 minut. Zabielić śmietaną, zahartowaną gorącą zupą. Zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w kubku – z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów