Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty - sos Worcester, ostrą paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć żeberka i starannie pokryć marynatą. Przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie obsmażyć na oleju. Podlać sokiem z ananasa. Dodać tabasco, wycisnąć sok z limonki. Pod przykryciem dusić do miękkości.
Podawać z surówką z marchewki, purée z kalafiora i dipem czosnkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...
(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...
Z sosem BBQ lub w piwie!