
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 dni.
\r\n
Po tym czasie wyjąć z marynaty, nabić na szpadki i upiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...
Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...
Klasyk kuchni indyjskiej!
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Z kurczakiem i królikiem...