Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki z tofu

Opis przygotowania

Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Dolać oliwę i ocet, dokładnie wymieszać.

Tofu pokroić na kawałki, nadziać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków - na przemian z grzybami. Ułożyć w płytkim naczyniu, polać marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny, obracać od czasu do czasu.

Piec ok. 6 minut na średnio rozgrzanym grillu (lub w piekarniku z grillem), smarując marynatą i często obracając.

Podawać na zieleninie, z połówkami pomidorków koktajlowych. Przybrać świeżymi ziołami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 28
Ewa gotuje - odc. nr 28

Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...

 

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana

Z boczkiem...

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Roladki z karczku

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...

Wróć do listy przepisów