
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Połączyć z pianą ubitą z białek.
Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pianą z białek.
Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serową (formując kilka okrągłych, stykających się ze sobą „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...
Tradycyjny deser z Jury...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...