
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić w mikrofali - 2 minuty na pełnej mocy (można też podgrzać w kąpieli wodnej). Wyjąć, wymieszać, wystudzić. Wbić żółtka, dodać skórkę z pomarańczy.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pianę połączyć z wystudzoną masą czekoladową. Mus przełożyć do pucharków (ew. dużej salaterki). Chłodzić w lodówce co najmniej 5 godzin (aż stężeje). Ozdobić bitą śmietaną i melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...