Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego masła. Następnie dodać mąkę, sodę, mleko, kakao, cynamon i dżem. Na samym końcu delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek (ze szczyptą soli).
Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokryć lukrem (sok z cytryny utarty z cukrem pudrem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Naszpikowane jabłkami!
Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)