Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.
Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...
Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...
W garnku podgrzać 1 1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...