Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kawałek pora umyć i posiekać w półplasterki. Warzywa przełożyć do garnka. Zalać wywarem i ugotować.Gdy ziemniaki zaczną się rozpadać, zupę zmiksować. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.Nałożyć do miseczki. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Na środku zrobić kleks gęstej śmietany i ułożyć plastry wędzonego łososia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...
Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...