
Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.
Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.
Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest suche.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...