Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cwibak z papryką, oliwkami i suszonymi pomidorami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.

Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.

Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest suche.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 399
Ewa gotuje - odc. nr 399

Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...

 

Podobne przepisy

Pasta serowa z olejem i pestkami z dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Kawior po żydowsku

Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.

Ryż do kurzej piersi

Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...

Choripan

Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...

Wróć do listy przepisów