/ Przepisy / Utopence

Opis przygotowania

Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Zdjąć z ognia i przestudzić.

Serdelki naciąć wzdłuż lub nakłuć widelcem. Umieścić w słoiku. Dołożyć trochę czosnku, pokrojonej cebuli i papryki.

Zalać marynatą. Słoik zakręcić, dobrze wystudzić i wstawić do lodówki. Utopence będą gotowe po 3-4 dniach, ale można je przechowywać nawet przez 2 miesiące.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 397
Ewa gotuje - odc. nr 397

Tym razem kuchnia biwakowa. Na żywym ogniu, w żeliwnym kociołku, Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Smoothie

Mrożone truskawki wrzucić do miksera...

Sos tatarski po wiedeńsku

Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.

Naleśniki

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...

Wróć do listy przepisów