Polędwiczkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Z jednej strony przyprawić solą i pieprzem.
Olej wymieszać z musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować mięso. Przełożyć do zamykanego naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Marchewkę i paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka. Ułożyć na zamarynowanych plastrach wieprzowiny i zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczką i upiec na ruszcie. Roladki można też nabić na patyczki do szaszłyków.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...
Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)
Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...