Płatki lekko zmiksować z migdałami (nie na mąkę). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Tortownicę (o średnicy 28 cm) wyłożyć papierem, boki wysmarować masłem. Dno wyłożyć masą, ubić łyżką i wstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
Składniki masy podzielić na dwie części. Zmiksować partiami w robocie na gładką masę. Wyłożyć na owsiany spód. Piec przez godzinę w temp. 190 st. C.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik w środku na ½ godziny.
Udekorować owocami sezonowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...
Na niebiesko i na rózowo!
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stop ...
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...