/ Przepisy / Kulki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko i mąkę. Wymieszać. Ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w głębokim tłuszczu. Ułożyć na blasze z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Podgrzać przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 387
Ewa gotuje - odc. nr 387

W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...

 

Podobne przepisy

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Sałatka ziemniaczana

Austriacki przysmak;-)

Wróć do listy przepisów