/ Przepisy / Schabowe inaczej

Opis przygotowania

Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.

Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.

Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 387
Ewa gotuje - odc. nr 387

W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...

 

Podobne przepisy

Maczanka po krakowsku

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Kotlety pożarnicze indycze

Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Wróć do listy przepisów