/ Przepisy / Zimne nóżki

Opis przygotowania

Mięso umyć i oczyścić. Przełożyć do garnka, zalać wodą, przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Przykryć i zagotować. Zdjąć szumowiny i gotować pod przykryciem na małym gazie przez 4 godziny.

Warzywa obrać, dodać do nóżek i golonki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować przez godzinę.

Nóżki i golonkę wyjąć i wystudzić. Mięso oddzielić od kości. Warzywa pokroić w kostkę. Ułożyć w tortownicy. Dorzucić groszek oraz jajka ugotowane na twardo. Zalać przecedzonym, zimnym wywarem. Wstawić do lodówki na całą noc.

Podawać pokrojone na kawałki – z octem, cytryną, chrzanem i ćwikłą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 381
Ewa gotuje - odc. nr 381

Tym razem Ewa zaproponuje menu na przyjęcie sylwestrowe. Na przystawkę...

 

Podobne przepisy

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Jaja z pastą jajeczną

Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Przysmak dla miłośników wątróbki;-)

Wróć do listy przepisów