/ Przepisy / Rosół tak polski, jak i chiński

Opis przygotowania

Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Przykryć i zagotować na dużym ogniu. Zebrać szumowiny, dolać trochę zimnej wody, wrzucić obrane warzywa i opaloną cebulę. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim, wrzucić czosnek i suszone grzyby. Gotować dalej na małym gazie – pod przykryciem przez 2 godziny.

Po tym czasie wlać sos sojowy, dorzucić lubczyk i pomidor. Przykryć i gotować jeszcze przez ½ godziny.

Podawać z makaronem, marchewką i natką pietruszki. W wersji „azjatyckiej“ serwować z makaronem orientalnym, drobno posiekaną chili, kolendrą i cząstką cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 353
Ewa gotuje - odc. nr 353

Od wielu lat wschodnie sztuki walki, takie chociażby jak kung fu, cieszą...

 

Podobne przepisy

Węgierska gulaszowa

Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę...

Zupa z leśnych grzybów

Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować ...

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Wróć do listy przepisów