/ Przepisy / Zupa cebulowa

Opis przygotowania

Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.

Podawać z grzankami z chleba – pieczywo pokroić w kostkę i wysuszyć. Następnie obsmażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Udekorować ugotowaną i dodatkowo uprażoną kaszą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 340
Ewa gotuje - odc. nr 340

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje potrawy wedle receptur kuchni lubelskiej....

 

Podobne przepisy

Sałatka chrzanowa

Znakomity dodatek do wędlin!

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Wróć do listy przepisów