
Kiełbasę pokroić w plasterki. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zezłoci, dodać rozmrożone grzyby. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.
Przełożyć do garnka. Wlać wywar z wędzonki, przyprawić majerankiem. Dodać zakwas – tylko klarowny płyn, bez osadu. Zagotować. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z jajkami przepiórczymi, chrzanem i kwaśną śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...
Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Rozgrzewająca!
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...