/ Przepisy / Zupa piwna na boczku z grzybami

Opis przygotowania

Grzyby rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać prawdziwki, wymieszać. Po chwili zalać piwem oraz wywarem grzybowym (na grzybach suszonych). Zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 326
Ewa gotuje - odc. nr 326

Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodową i będąc za granicą zawsze kosztuje...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Zupa z soczewicy

Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...

Brokułowy krem z migdałami i bryndzą

Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...

Zupa cytrynowa

W garnku podgrzać 1  1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...

Wróć do listy przepisów