Ewa / Przepisy / Zupa misoshiru

Opis przygotowania

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny. Po tym czasie wyjąć jarzyny i wodorost, a do zupy dodać pastę miso, sos sojowy oraz cukier. Wymieszać.

Podawać z namoczonymi w zimnej wodzie glonami wakame, tofu i posiekaną dymką.

wydrukuj przepis
Składniki
  • l - wody
  • 1 - marchewka
  • 1 - pietruszka
  • 1 - cebula
  • glon konbu
  • 4 łyżki - pasty miso jasnej
  • 3 łyżki - sosu sojowego
  • szczypta cukru trzcinowego
  • Do podania
  • glony wakame
  • serek tofu
  • dymka
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów