Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa misoshiru

Opis przygotowania

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny. Po tym czasie wyjąć jarzyny i wodorost, a do zupy dodać pastę miso, sos sojowy oraz cukier. Wymieszać.

Podawać z namoczonymi w zimnej wodzie glonami wakame, tofu i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Sałata z sosem jogurtowym

Świetna do potraw z rusztu!

Wróć do listy przepisów