
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić majerankiem. Posolić. Przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Boczek pokroić. Wrzucić na patelnię i usmażyć na wolnym ogniu. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Na tłuszczu, który wytopił się podczas smażenia boczku, zrumienić cebulę. Można ją nawet lekko przypalić. Przełożyć do garnka.
Zupę podawać z usmażonym boczkiem. Można udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Myli się ten, kto twierdzi, że z prostych, ogólnodostępnych składników...
Znakomity dodatek do wędlin!
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...