/ Przepisy / Surówka z marchewki i pekińskiej

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pokroić w cienkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wymieszać.

Do jogurtu dodać majonez, musztardę i ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.

Gotowym sosem polać surówkę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Wróć do listy przepisów