Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Marchewkę ugotować, obrać i również zetrzeć na tarce. Kiszony ogórek pokroić w kostkę. Buraka ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce.
Ugotowane białko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w tortownicy. Najpierw cebulę, następnie połowę ziemniaków, marchewkę, połowę majonezu, ogórki, buraki, kukurydzę, resztę ziemniaków, białko i resztę majonezu. Wierzch posypać rozkruszonymi żółtkami.
Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...