/ Przepisy / Ule

Opis przygotowania

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), utrzeć na pulchną masę.

Orzechy, cukier i białko zagnieść i uformować ule. W środku zrobić palcem dołek, nałożyć nadzienie i zakleić kółeczkami powykrawanymi z wafla.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Cantuccini

Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Mus czekoladowy

W garnku podgrzać wodę, dodać kawałki czekolady. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając ...

Babka drożdżowa z masą mascarpone

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do ciasta i delikatnie zagnieść ręką...

Wróć do listy przepisów