Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić solą i utrzeć łyżeczką. Dodać musztardę, wymieszać i dolać sok z cytryny (zamiast soku można użyć octu winnego lub balsamicznego). Posłodzić miodem i skosztować - sos powinien mieć intensywny, słodko-kwaśny smak i odrobinę słonej nuty. Cały czas mieszając dolać oliwę z oliwek - małym strumyczkiem. Sosem polać sałatę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Dodatek do mięs lub sałatek...
Austriacki przysmak;-)
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...