/ Przepisy / Sałatka z sosem winegret na miodzie

Opis przygotowania

Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić solą i utrzeć łyżeczką. Dodać musztardę, wymieszać i dolać sok z cytryny (zamiast soku można użyć octu winnego lub balsamicznego). Posłodzić miodem i skosztować - sos powinien mieć intensywny, słodko-kwaśny smak i odrobinę słonej nuty. Cały czas mieszając dolać oliwę z oliwek - małym strumyczkiem. Sosem polać sałatę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 101
Ewa gotuje - odc. nr 101

W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...

 

Podobne przepisy

Szpinak i lodowa z mandarynkami

Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Wróć do listy przepisów