/ Przepisy / Sałatka chińska

Opis przygotowania

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) poszarpać na duże kawałki.

W woku rozgrzać 2-3 łyżki oleju ryżowego (może być arachidowy), wrzucić drobno pokrojoną chili. Jak się lekko podsmaży, dodać kapustę.

Przesmażyć, zalać sosem sojowym i podgrzewać jeszcze chwilkę (liście powinny być jędrne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 34
Ewa gotuje - odc. nr 34

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przygotuje kurczaka z...

 

Podobne przepisy

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Sałatka brzoskwiniowa z pekińskiej

Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Wróć do listy przepisów