Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić.
Przygotować marynatę. Do jogurtu zetrzeć skórkę z cytryny, dolać sok cytrynowy, dodać miętę, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chili (może być suszona i pokruszona). Wymieszać. Marynatą zalać filety rybne i schować do lodówki na min. 1/2 godziny.
Każdy filet szczelnie zapakować w folię aluminiową z 2 łyżkami marynaty jogurtowej. Piec 20-30 minut na grillu lub w piekarniku (180 st. C). Podawać z sałatką z grillowanej cukinii i pomidorków koktajlowych.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...
Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...