Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskowe, rodzynki, migdały, pokruszone herbatniki i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać. Galaretkę rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę. Gdy zacznie gęstnieć - dodać do masy.
Wafle rozłożyć na wilgotnej ściereczce. Po 10 minutach nałożyć masę i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekorować roztopioną czekoladą i płatkami migdałowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Świetny dodatek do wypieków!