Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskowe, rodzynki, migdały, pokruszone herbatniki i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać. Galaretkę rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę. Gdy zacznie gęstnieć - dodać do masy.
Wafle rozłożyć na wilgotnej ściereczce. Po 10 minutach nałożyć masę i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekorować roztopioną czekoladą i płatkami migdałowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...
Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!
Mąkę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną, dodać jajka i sól, zar ...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...