Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne leśne grzyby - w sezonie świeże, poza sezonem mrożone. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać masło, roztopić.

Wrzucić grzyby, następnie suszone pomidory. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć.

Dolać ocet balsamiczny i miód, przyprawić świeżą bazylią (jeśli używamy bazylii suszonej, należy dodać ją wcześniej - najlepiej razem z pomidorami).

Makaron ugotować al dente - w osolonym wrzątku, z odrobiną oliwy. Odcedzić, przełożyć na patelnię, wymieszać.

Podawać oprószone tartym parmezanem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 78
Ewa gotuje - odc. nr 78

Gościem specjalnym tego programu będzie Tomasz Czopik – kierowca...

 

Podobne przepisy

Tilapia na pierzynce z porów

Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Mielone z kaczki i wieprzowiny

Pieczone bez grama tłuszczu!

Wróć do listy przepisów