/ Przepisy / Łosoś w musztardzie

Opis przygotowania

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i szczelnie zawinąć). Obficie posmarować olejem lub oliwą (użyć pędzelka). Ułożyć rybne filety, po wierzchu posmarować wymieszanymi ze sobą musztardami, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Na rybie rozłożyć cebulę pokrojoną w cienkie talarki, skropić sokiem z cytryny i posypać kaparami. Folią przykryć rybę, szczelnie zawinąć na brzegach. Piec ok. 15 minut, następnie rozwinąć folię i piec jeszcze co najmniej 5 minut.

By posiłek był prawidłowo zbalansowany i zawierał dobre węglowodany, najlepiej podać łososia z ryżem na sypko i zieloną sałatą lub brokułami - w obu przypadkach z lekkim dressingiem ziołowym.

Ryż (po 2 łyżki na osobę) przelać na sicie zimną wodą, ugotować na sypko - taki jest dużo zdrowszy, bo wolniej się wchłania.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 37
Ewa gotuje - odc. nr 37

Odcinek z myślą o diabetykach. Ewa Wachowicz przygotuje łososia w musztardzie,...

 

Podobne przepisy

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Karkówka bez grama soli

Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...

Wróć do listy przepisów