/ Przepisy / Bananowy gulasz

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżce oliwy. Zalać bulionem, przykryć i dusić przez kilka minut. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce oliwy - na złoty kolor. Dodać do mięsa.

Na patelni zagotować 3 szklanki wody. Włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu, cały czas mieszając. Dodać 1 łyżeczkę curry, szczyptę papryki ostrej i słodkiej oraz koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze przez chwilę, po czym przełożyć do mięsa. Wszystko dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut. Oprószyć zieleniną. Podawać z ryżem. Na oliwie bądź maśle zeszklić ryż. Następnie zalać wodą, dodać sól oraz kurkumę. Gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wodę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 103
Ewa gotuje - odc. nr 103

Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Pierogi z kaszą gryczaną

Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ...

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Wróć do listy przepisów