Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka cud

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego masła. Następnie dodać m±kę, sodę, mleko, kakao, cynamon i dżem. Na samym końcu delikatnie poł±czyć z pian± ubit± z białek (ze szczypt± soli).
Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokryć lukrem (sok z cytryny utarty z cukrem pudrem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 126
Ewa gotuje - odc. nr 126

Szynka ¶wi±teczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedziel±...

 

Podobne przepisy

Placek tarty

M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...

Biszkopt miodowy

Z kremem i sezonowymi owocami...

Kruche ciasteczka

M±kę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Placuszki z banana

Bez glutenu!

Wróć do listy przepisów