/ Przepisy / Indyk dla dzieciaka

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie połowy, pierwszą oprószyć chili, do drugiej już nic nie dodawać.

Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej lub w jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych (w płatkach świetnie udaje się indyk na ostro). Usmażyć z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Podawać z dipami (np. czosnkowym i salsa rosa) oraz kawałkami marchewki i ogórka - najlepiej pokroić w słupki. Do śmietany dodać majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić do smaku solą i wymieszać. Majonez wystarczy połączyć z ketchupem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 187
Ewa gotuje - odc. nr 187

Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...

 

Podobne przepisy

Boczek w piwie

Wieprzowina w sosie na bazie złocistego trunku;-)

Stroganow

Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!

Indyk z sosem cebulowym

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Wróć do listy przepisów