Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia.
Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. Truskawki pokroić na kawałki.
Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. Wstawić do lodówki, by deser stężał.
Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Święta, święta i po świętach… Pora zrzucić „boczki”,...
Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem ...
Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...