Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.
Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Indyk w orzechowej panierce;-)
Solidna porcja mięsiwa...
Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...