Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Powidła z suszonych sliwek

Opis przygotowania

Śliwki zalać wodą, dodać goździki i moczyć przez kilka godzin (a jeszcze lepiej przez całą noc). Po tym czasie goździki wyłowić a owoce wraz z wodą przelać do garnka. Przyprawić kurkumą. Dolać sok z cytryny. Wymieszać i zmiksować blenderem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Domowy ketchup

omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...

Cwibak z papryką, oliwkami i suszonymi pomidorami

Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Wróć do listy przepisów