Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczone banany

Opis przygotowania

Dojrzałe banany ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drugą stronę).

Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naciąć i rozchylić. Do środka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekoladą. Udekorować miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 382
Ewa gotuje - odc. nr 382

Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...

 

Podobne przepisy

Sernik bezglutenowy słodzony ksylitolem

Na płatkach owsianych;-)

Królewicz

Na miodzie!

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...

Orzechowiec z masą śliwkową

Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...

Wróć do listy przepisów