Mięso przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle i przełożyć na deskę. Marchewki i seler pokroić w plastry, pieczarki umyć. Wrzucić do naczynia po mięsie. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Rodzynki zalać białym winem lub wodą. Odstawić, by napęczniały. Solidny kawał indycze ...
Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...
Orientalny dorsz na parze;-)