
Dynię upiec. Z pomarańczy zetrzeć skórkę. Dodać masło i roztopić. Z owocu wycisnąć sok. Dolać mleko, wrzucić upieczoną i wystudzoną dynię. Zmiksować na gładką masę.
Jajka wybić do miski. Posolić. Posłodzić i zmiksować. Wsypać budyń i proszek do pieczenia, dodać połowę mąki, masy dyniowej i masła. Wymieszać robotem. Dodać resztę maki, masy i masła. Zmiksować na wolnych obrotach.
Nałożyć do papilotek, do każdej dać powidła (łyżka ciasta, ½ łyżeczki powideł i znowu łyżka ciasta).
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...
Na niebiesko i na rózowo!
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stop ...