/ Przepisy / Babeczki z dynią i powidłami

Opis przygotowania

Dynię upiec. Z pomarańczy zetrzeć skórkę. Dodać masło i roztopić. Z owocu wycisnąć sok. Dolać mleko, wrzucić upieczoną i wystudzoną dynię. Zmiksować na gładką masę.

Jajka wybić do miski. Posolić. Posłodzić i zmiksować. Wsypać budyń i proszek do pieczenia, dodać połowę mąki, masy dyniowej i masła. Wymieszać robotem. Dodać resztę maki, masy i masła. Zmiksować na wolnych obrotach.

Nałożyć do papilotek, do każdej dać powidła (łyżka ciasta, ½ łyżeczki powideł i znowu łyżka ciasta).

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 373
Ewa gotuje - odc. nr 373

Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...

 

Podobne przepisy

Torcik marchewkowy

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...

Sernik z ziemniakami

Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)

Herbatniki z pianką

Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)

Herbatnikowy domek z serem

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...

Wróć do listy przepisów