/ Przepisy / Łosoś w parze z soczewicą

Opis przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, przełożyć do zamykanego pojemnika, skropić sokiem z cytryny, przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Ugotować na parze (do wody wrzucić listki kaffiru).

Podawać z soczewicą, roszponką, opieczonymi pomidorkami oraz domowym pesto (składniki wystarczy zmiksować, stopniowo dolewając oliwy).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 365
Ewa gotuje - odc. nr 365

W tym roku Ewa postanowiła przedłużyć sobie wakacje i zaraz na początku...

 

Podobne przepisy

Śledzie po kaszubsku

Ryba w pomidorach;-)

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Sałatka z karpiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Wróć do listy przepisów