Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasztet drobiowy z herbatnikami

Opis przygotowania

Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.

Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.

Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.

Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 350
Ewa gotuje - odc. nr 350

Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...

 

Podobne przepisy

Paluchy drożdżowe

Świetne solo oraz jako dodatek...

Ziemniaki ze śmietaną

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...

Hummus

Dla wegan, wegetarian i... sportowców;-)

Kapusta z grzybami

Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Kapustę kiszoną odcedzić. Przesi ...

Wróć do listy przepisów