Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasztet drobiowy z herbatnikami

Opis przygotowania

Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.

Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.

Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.

Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 350
Ewa gotuje - odc. nr 350

Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...

 

Podobne przepisy

Jabłka pieczone w cieście

Znakomite na śniadanie lub jako deser!

Omlet francuski

Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...

Śledzie po grecku

Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...

Sos rumiany

Innymi słowy: demi glace...

Wróć do listy przepisów