
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać przesian± m±kę, żółtka i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać na blachę posmarowan± olejem i wyłożon± papierem do pieczenia.
Wstawić na 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wyjęciu z pieca zwin±ć w rulon.
Pokrojon± w drobn± kostkę lub w plastry marchew podlać odrobin± wody i dusić, następnie zmiksować lub przetrzeć. Dodać skórkę i sok z cytrusów oraz cukier. Podgrzewać do zgęstnienia.
Lekko przestudzony dżem marchewkowy nałożyć na biszkopt i ponownie zwin±ć w rulon. Owin±ć papierem lub foli±, by rolada trzymała kształt. Pozostawić do zastygnięcia.
Podawać pokrojone w grube plastry, udekorowane cukrem pudrem lub lukrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa wybierze się na kulinarn± wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...
Receptura z domu rodzinnego!
Nadzienie narodowe - białe i czerwone!
Z nutk± egzotyki!