Na każdym plastrze mięsa z kością położyć kilka igiełek rozmarynu. Przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, opanierować bułką tartą.
Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle klarowanym. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z purée oraz mizerią.
Ogórki dokładnie umyć i pokroić w cienkie paski lub poszatkować wzdłuż. Oprószyć solą, wsypać koperek, delikatnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Po tym czasie odlać wodę.
Na desce ułożyć kilka plastrów ogórka – tak, by lekko zachodziły na siebie i tworzyły długą wstążkę. Zwinąć i ułożyć na talerzu. W ten sposób zrobić kilka „różyczek”.
Jogurt wymieszać z miodem i octem jabłkowym. Polać ogórki. Udekorować koperkiem.
Ziemniaki obrać i wraz z czosnkiem ugotować w mleku z osoloną wodą (w proporcji 1:1). Odcedzić. Dodać wasabi, zetrzeć skórkę z limonki, wycisnąć sok. Wlać olej lniany i ugnieść tłuczkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...
Mięso pokroić na plastry, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...
Kieszonka plecionka!
Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...
Z grilla dla wegetarian!