ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 413

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje specjały kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. Na danie główne będą łemkowskie fuczki, czyli placuszki z kapusty kiszonej i ciasta na naleśniki, smażone dokładnie tak samo jak placki z ziemniaków, a podane z sosem pieczarkowym. Z kolei deser będzie inspirowany włoskim tiramisu – Ewa zrobi go w słoiczkach, lecz zamiast kawy i kakao użyje japońskiej zielonej herbaty matcha.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zalewajka z maślanką

Na leśnych, suszonych grzybach;-)

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Salsa paprykowa

Na ostro!

Matcha-misu

Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...

Wróć do listy odcinków