ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 209

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zrobi domowy chleb na zakwasie oraz bigos na kiszonej, czerwonej kapuście. Przy okazji dowiemy się, że do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego. Nie jest to trudne, lecz wymaga cierpliwości. Na deser Ewa upiecze ucierane ciasto cytrynowe.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zakwas chlebowy

Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...

Chleb z czarnuszką

Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Wróć do listy odcinków