Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pizza na francuskim spodzie

Opis przygotowania

Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić, przyprawić oregano i bazylią. Wymieszać. Zredukować na małym ogniu.

Gotowe ciasto francuskie przełożyć na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem. Posmarować sosem. Ułożyć dodatki – najpierw wędlinę, później warzywa. Posypać startym serem żółtym.

Upiec na złoty kolor w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 241
Ewa gotuje - odc. nr 241

Po świętach wszystkim należy się chwila kulinarnego oddechu, przydadzą...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Vitello tonato

Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...

Schab w warzywach

W lekko azjatyckim stylu...

Wróć do listy przepisów