Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić, przyprawić oregano i bazylią. Wymieszać. Zredukować na małym ogniu.
Gotowe ciasto francuskie przełożyć na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem. Posmarować sosem. Ułożyć dodatki – najpierw wędlinę, później warzywa. Posypać startym serem żółtym.
Upiec na złoty kolor w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach wszystkim należy się chwila kulinarnego oddechu, przydadzą...
Na sosie żurawinowym...
Zawijańce wieprzowe z rusztu...
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...