Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop, dodać goździki i cynamon.
Do wrzącego syropu włożyć jabłka i gotować na wolnym ogniu – mają być szkliste, lecz nie wolno ich rozgotować. Wyjąć na talerz, przestudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...