Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Marchewkę ugotować, obrać i również zetrzeć na tarce. Kiszony ogórek pokroić w kostkę. Buraka ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce.
Ugotowane białko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w tortownicy. Najpierw cebulę, następnie połowę ziemniaków, marchewkę, połowę majonezu, ogórki, buraki, kukurydzę, resztę ziemniaków, białko i resztę majonezu. Wierzch posypać rozkruszonymi żółtkami.
Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...
Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gru ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...
Słynna pasta kanapkowa!
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...